perjantai 21. lokakuuta 2011

Prototyyppi autosta

Muokkasin autoa purkamalla etu ja takapään väliltä rungon pois. Rakensin siihen sitten Mindstormin moottoreiden ympärille uuden rungon ja latasin päälle ohjausyksikön. Voimansiirtoa muutin siten että laitoin etu- ja taka-akselille omat moottorinsa. Ajatuksenani oli että saan helposti muutettua etu- ja takapöyrien pyörimisnopeutta tarvittaessa. Ongelmaksi muodostui etuakselin moottorin voimansiirto joka ei tahtonut toimia ylämäkitilanteessa vaan rattaat löivät tyhjää. Syy siihen on ilmeisesti liian taipuisa runko. Yrityksistäni huolimatta en saanut vielä tuettua sitä kunnolla toimivaksi, vaan rattaat lyövät tyhjää kun yrittää ajaa mäkeä ylös. Autosta tuli ulkonäöltään lähinnä "viritys". :)

Jatkossa pitää tehdä autoon tukevampi runko ja/tai muuttaa tuota etupyörien moottorin kiinnitystä yksinkertaisemmaksi. Takamoottori on lähes yksinkertaisin mahdollinen, eli suoraan vetoakselissa kiinni. Ensimmäisessa mallissa moottori oli samalla tavalla kiinni mutta vain toisella puolella taka-akselia.

Kuvan keskellä näkyy musta ratas joka on kiinni moottorissa ja josta voima siirtyy harmaan rattaan kautta eteenpäin. Tämä väli tuppaa lipsumaan.

From Lego

Pari kuvaa tämänhetkisestä tilanteesta.

From Lego
From Lego


Sitten vielä eilisestä versiosta kuva jossa näkyy ohjausmoottori ja sen välitykset kun Mindstorm -ohjausyksikkö on poistettu paikaltaan.
From LegoEi kommentteja:

Lähetä kommentti