maanantai 2. tammikuuta 2012

Lego tankkiprojekti, osa 1

Tänään talviloman kunniaksi aloittelin suunnittelemaan Lego-tankkia. Esikuvanani pidän sariel.pl:n Leopard 2 A 4 mallia. http://sariel.pl/2010/10/leopard-2a4/

Tämän päivän aikana selvisi että homma ei ole ihan niitä helpoimpia. Haastatta lisää se että malliin ei ole saatavissa rakennusohjetta eikä Sariel ole myöskään ottanut kovin runsaasti kuvia rakentamisvaiheista. Sen verran kuitenkin että niistä saa riittävästi vinkkiä miten edetä. 

Jo aiemmin oli selvinnyt karu totuus telapyöristä, jotka menevät lähes kaikki hankintaan. Kuvittelin että voisin hyödyntää minulla jo olevia vanteita, joita on kerääntynyt "riittävästi", mutta eihän ne sitten sopineetkaan telan kanssa yhteen kun tilaamani tela saapui ja kokeilin sovittaa sitä vanteelle. Telapyöriksi sopivia vanteita löytyi lego-laatikoistani kuitenkin 5 kpl. (4 valkoista ja 1 harmaa), joten niitä puuttuu vielä 9 kpl.

Tilasin projekti varten telaketjua jo aiemmin. Ja noita telapyöria laitoin tänään tilaukseen. Tosin siitä nyt jäi vielä 1 telapyörä puuttumaan. Lisäksi tilasin jo viime vuoden puolella kaivurin josta saan toisen telan tankkiin. http://shop.lego.com/en-FI/Motorized-Excavator-8043?_requestid=23259070 (En tosin suoraan Legolta, jos sieltä olisin sen tilannut se varmaan olisi jo ollut minulla ennen joulua).

Lisäksi kaivurista saa osat telapyörien kiinnitykseen sekä infrapuna lähettimet ja vastaanottimet sekä moottorit, paristokotelon ja johdotukset. Tosin sariel:n mallissa hän on käyttänyt XL-moottoreita, joten katsotaan nyt miten pienemmät moottorit pelaavat. Tosin sitä ennen (siis ennenkuin saan sen kaivurin) voisi kokeilla miten homma toimii Mindstormin kanssa. Siitähän saa kaksi ajomoottoria ja kolmannen tornin pyöritykseen. En aikonut hankkia minimoottoria tykin suuntaukseen, ainakaan ennenkuin olen varma siitä että saan mallin rakennettua.

Tässä illan viimeinen kuva tulevan tankin rungosta.

From Lego Leopard 2 A 4 projekti
Tein myös kokeilua lokasuojasta, jota voisi käyttää tankissa mutta ei kyllä tässä Leopardissa jos aikoo vähänkään esikuvanmukaisuutta saada aikaan.

From Lego Leopard 2 A 4 projekti
ja lokasuoja sisäpuolelta.

From Lego Leopard 2 A 4 projekti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti