sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lego kuormuri maastossa

Näin Puolan Lego harrastajien Lego -kuorma-autokisoista filmatun
videon youtubessa ja pitihän minunkin kokeilla omaa infrapunalinkillä ohjettavaa Lego kuormuriani maastossa. Ajelin sillä ensin tuossa pihassa ja kokeilin mm. viimeimeisten lumikasojen ylitysta, joka sojui hiukan heikosti kun renkaissa ei pito riittänyt. (Kuormuri on ehkä hieman liian kevyt?)


From Kuorma-auto


Kokeilin ajella myös läheisessä metsässä jossa maasto on vaihtelevampaa ja risukkoakin piisaa. Yllättävän hyvin auto eteni, muutaman kerran auto juuttui oksaan kiinni josta selvittiin peruuttamalla ja muuttamalla ajolinjaa. Pari kertaa auto kellahti nurin kun yritin ajaa liian kaltevasta kohtaa. Auton ohjaus oli haastellinen koska minulla oli tikkuohjain enkä ollut rakentanut siihen rattia. Renkaat tahtoivat aina kääntyä toiseen suuntaan mihin olisi pitänyt. Kun sitten huomasin vaihtaa moottorin pyörimissuunnan siten että renkaat kääntyivät vasemmalle kun työntää tikkua eteen ja vastaavasti oikealle kun vetää taakse niin ohjaus alkoi sujua huomattavasti luontevammin.

Tässä kuvassa ajetaan melko jyrkkää ylämäkeä.


From Kuorma-auto


Kerran auto kellahti kyljelleen...


From Kuorma-auto


ja kerran katolleen.


From Kuorma-auto


Auton runko on lähes suoraan Legon 8110 Unimog -sarjasta hieman lyhennettynä. Ajomoottorina toimii Legon Power Functions XL-moottori ja ohjausmoottorina saman sarjan M-moottori. Akkuna on Legon 8878 ladattavalitium -polymeeriakku. Tuo akku on huomattavasti kevyempi ja pienempi kuin mitä 6-AA -akun kotelo täytenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti