sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Valkoinen tekniikkalegoauto

Pyörittelin Lego 8008 sarjan valkoisia paneliosia käsissäni ja kokosin niistä auton keulaksi sopivan rakennelman. Kirjoitin sarjasta hiukan edellisessä jutussa Legon Star Wars Stromtrooperista.

Hieman myöhemmin tyttäreni Anja pyysi että rakentaisin hänelle auton. No, eikun toteuttamaan. Rakensin ensin yksinkertaisen rungon ja ohjauksen jonka toteuttamiseen otin ideoita mm. tämän traktorin ohjauksen rakenteesta.


From LegoMyös tämän kuorma-auton ohjauksen toteutusta on hyödynnetty autossa (8052 vaihtolavakuorma-auto). Lisäksi ohjauksessa on havaittavissa häivähdystä myös 70-luvulta. Katso esimerkiksi tästä (854 mikroauto)

Keulan panelointi ja auton takaosa ovat hiukan eriparia, vaikka lisäsinkin pari panelia myös taakse. Jos jollakin lukijalla tulee ideoita miten tuota auton takaosaa kannattaisi kehittää niin otan ideoita mielelläni vastaan.

Sitten muutama kuva autosta. Huomasin vasta kuvia käsitellessäni että vasemmanpuoleinen etulokasuoja on hiukan irronnut kiinnityksestään ja on liian alhaalla. Oikeanpuoleinen lokasuoja on siinä missä sen pitääkin olla.


From LegoFrom Lego


Auton alusta


From Lego1 kommentti: