tiistai 13. elokuuta 2013

Legon 42009 nosturiauton nosturiosan rakennus

Eilen rakensin auton rungon ja tänään oli vuorossa auton varsinainen nosturiosa, pyörivä torni ja nostokurki. Tornin ohjekirjat ovat numeroitu 4 ja 5. Nostokurki on sitten ohjekirjassa 6. Torniin tulee valtavasti rattaita, ohessa kuva josta saa käsitystä rattaiden määrästä. Kuvan ottamisen jälkeen niitä tuli sinne kyllä lisää.

Torni siinä vaiheessa kun 4. vihko oli lopussa.

Kuva kun torni on asennettu paikoilleen 5. vihkon jälkeen.

Kuvasta puuttuu paristokotelo ja sen panelointi.

Sitten kun sain nostokurjenkin valmiiksi ja oli aika aloittaa toimintojen testaus, havaitsin ettei rungon tukijalat liikkuneet ollenkaan. Tutkin asiaa ja havaitsin että tornin alla oleva ratas pyörii, mutta vaihteiston rattaat eivät pyöri. Olin unohtanut laittaa yhden rattaan paikoilleen. Irroitin tornin ja rungon paneloinnin ja siellähän se puuttuvan rattaan paikka pilkottaakin. Kuvan keskellä olevan suorakaiteen sisällä näkyy lyhyt pätkä mustaa akselia, siinä pitäisi olla valkoinen ratas.


Tässä vaiheessa meinasi epätoivo hiipiä sisuksiin kun mietin kuinka paljon runkoa pitääkään purkaa että pääsee kiinni tuohon rattaan paikkaan. No, ei siinä auttanut muuta kuin ruveta hommiin. Seuraavassa kuvassa ratas on jo paikoillaan. Jos olisin joutunut purkamaan rattaan ympärillä olevat rakenteen homma olisi mennyt aika paljon hankalammaksi mutta nyt sain väännettyä osia sen verran erilleen että sain ujutettu rattaan paikoilleen ilman massiivista purkamista.

Tilanne näyttää pahemmalta mitä se todellisuudessa olikaan, koska takimmainen tukijalasyksikkö irtosi kokonaisuutena (näkyy kuvassa taustalla) ja lokasauojatkin irtosivat melko kokonaisina. Lopuksi kuva kun olin saanut rungon kasattua uudestaan ja tornin kiinnitettyä siihen.


Minulla ei ollut täysiä sormipariston kokoisia akkuja jotta olisin saanut ohjeenmukaisen sähkönsyötön moottorille, joten käytin testissä tuota tarvikkeena saatavaa lipo-akkua.

Naru on muuten aika pitkä, 252 cm ja se on paksumpaa materiaalia kuin normaalisti Legon tekniikkasarjoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti