lauantai 31. elokuuta 2013

Ultimate 42009 nosturi

Rakensin nosturin B-mallin joka ei kauan ollutkaan kasassa kun bongasin Ultimate 42009 -nosturin ohjeet. Minulla oli sen verran hyvää tuuria että en joutunut tilaamaan mitään power function osia lisää vaan kaikki tarpeellinen oli jo hankittu aiemmin. En myöskään joutunut purkamaan hankkimaani 41999 jeeppiä vaan minulla oli erillisenä aiemmin hankittuna yksi lähetin-vastaanotinpari. Nosturin ohjeet löytyvät rebrickable sivustolta http://rebrickable.com/mocs/jurgen/ultimate-42009. Nosturiin tulee maksimäärä moottoreita joita voi Legon vakiokalustolla ohjata yhtäaikaa eli 8 kpl. Yhdellä IR-ohjaimella voi ohjata kahta moottoria ja ohjaimissa on 4 -kanavaa. Runkoon tulee 1 PF XL-moottori ajoon ja kolme M-moottoria, ohjaukseen ja tukijalkojen liikuttamiseen. Niille tulee oma paristokotelo runkoon. Torniin tulee kaksi L-moottoria ja kaksi M-moottoria, joilla ohjataan tornia ja puomia ja nostokoukkua. Niille on oma paristokotelonsa tornin takaosassa kuten perusversiossakin oli. Ohjeet ovat tehty LDD-suunnitteluohjalmalla ja ovat erittäin korkealaatuiset. Muutama pieni epäloogisuus osien kiinnitysjärjestyksessä on mutta ei mitään vakavampaa. Ohjeiden arvosanaksi antaisin 10-. Aloitin nosturin rakentamisen torstai-iltana ja tänään sain sen valmiiksi.Tässä nosturin B-malli ennnen purkua.


Ultimaten rungossa kolme M-moottoria paikoillaan.Ohjaamon penkit ja XL-ajomoottori paikoillaan. Kuvassa näkyy myös ajovalon johdotusta.


Moottoreita ja paristokotelo näkyvissä ennen kannen rakentamista.


Valmis autonrunko.


Nosturin torni kiinnitettynä autonrunkoon.


Nostopuomi valmiina kiinnitettäväksi nosturin torniin. Se on hieman pidempi kuin nosturin perusversiossa oli. Auton korkeus nostopuomi ääriasennossa ylhäällä on 85 cm. Kuvassa oikealla olevat 9-reikäiset palkit ovat kaksi reikää liian vasemmalle. Se aiheutti ongelmia puomin pituuden säädössä. Nuo kaarevat osat antoivat sen verran periksi että ratas ei ottanutkaan kiinni toiseen rattaaseen. Onneksi ongelma oli helppo korjata kun sen huomasi.


Nosturi ja taustalla olohuoneen kaaosta. Siellä on myös näkyvissä kaksi Lego-mallia josta jouduin kannibalisoimaan erinäisen määrän osia, jeepistä lähti PF L-moottori sekä rattaita ja akseleita ja yksi IR-vastaanotin, kaivurista lähti kaksi IR-vastaanotinta, yksi M-moottoria ja muutama musta palkki.


Nosturin vasen kylki.


Nosturin oikeallla kyljellä näkee että kaikkia tarvittavia keltaisia osia ei löytynyt niin jouduin korvaamaan ne harmailla. Pari pienempää osaa on tuossa puomissa myös harmaina jotka olisivat pitäneet olla keltaisia.


Laitteen kaukoohjain. Joystickeillä ohjataabn puomia ja tornin pyöritystä. Musta vipu on ajo ja ratti on ohjaus, harmaat vivut ohjaavat tukijalkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti