lauantai 17. syyskuuta 2011

Legosarjoja tekniikkalegojen alkuajoilta nykyaikaan

Tässä on alunperin vuodelta 1977 oleva traktori-sarja kasattuna tänä vuonna. Kuvasta näkyy että osa osista on originaaleja 70-luvulta (olen lapsenä pureskelut niitä) ja osa uudempaa tuotantoa. Hampaanjälkien lisäksi harmassa on sävyeroa. www.peeron.com -sivustolla vanhasta käytetään nimitystä "old gray" ja uudemmasta "middle stone". Sarjan osaluettelo löytyy täältä http://peeron.com/inv/sets/851-1

Toimintoja sarjassa on ohjaus, voimansiirto työkoneelle ja työkoneen nosto/lasku.

From Lego

Traktori vuodelta 2006

Tässä on sitten hiukan uudempaa traktorisuunnittelua Legolta. Sarja on vuodelta 2006 ja numeroltaan 8284. Peeronin osaluettelo löytyy http://peeron.com/inv/sets/8284-1

Osat ovat muuttuneet alkuajoista melko tavalla. Vuoden 1977 sarjasta löytyy vain muutama samanlainen osa kuin tästä uudemmasta. Lähinnä akselit ja lamput.

Toimintoja on tullut lisää, voimansiirrossa on nyt kytkin, jolla sen saa päälle/pois päältä. Moottorissa on sylinterit ja etuakselin ripustus on tehty kuten oikeassa traktorissa jossa akseli on nivelletty keskeltä.

From Lego

Kaivinkone vuodelta 2011

Tänä vuonna ilmestynyt sarja kaivinkoneesta on aika pitkälle samoista osista koostuvat kuin tuo vuoden 2006 sarjakin. Toki uusia osia on jonkinverran tullut. Esimerkiksi sylinteriosat ovat ensimmäistä kertaa tässä sarjassa käytössä.

Osaluettelo löytyy http://peeron.com/inv/sets/8069-1

From Lego

Uusimman sarjan kohdalla - ilmeisesti kustannussyistä - ei seuraa kuin yhden mallin ohjeet. Toisen mallin ohjeet ovat ladattavissa vain netistä Legon sivustolta. Tästä herää epäilys että onko ohjeita enää muutaman vuoden päästä saatavilla siellä siinä vaiheessa kun sarja ei enää ole valmistuksessa eikä myynnissä. Toki www.peeron.com sivustolta ne voi ladata (3 vuotta sarjan ilmestymisen jälkeen) mutta toivoisi niiden löytyvän myös viralliselta valmistalta.

Kaivurissa on etu/takauhan toiminnot, mutta ei moottoria sylintereineen. Sarjan takarankaat ovat samat kuin vuoden 2006 sarjan eturenkaat joten tämä on jonkinverran pienempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti