lauantai 30. kesäkuuta 2012

Pieni Lego kuorma-auto

Korjaus 2.7.2012 korjasin Sheepon kuorma-auton nimen.

Tavoitteena oli tehdä pieni Lego-kuorma-auto, mutta ensimmäinen yritys oli maasto- ominaisuuksiltaan pettymys, lue: niitä ei ollut. Syy siihen oli liian pieni maavara.Tässä pari kuvaa siitä autosta.

Etuakselin rakenne oli tälläinen.


From kuorma-auto


Ja kuva koko autosta.


From kuorma-auto
Toiseen yritykseen otin mallia Sheepon http://www.sheepo.es/2012/01/astra-8x8-mini-truck-trial.html kuormurin etuakselista. En katsonut sivulta löytyvää ohjetta (jonka huomasin vasta nyt linkkiä etsiessäni) vaan tutkin tuota kuvaa joka on otettu tuon Astran keulasta ja jossa näkyy akselirakenne melko hyvin. Siitä siis kehitin oman versioni.

Sisällä suorittamassani koeajossa huomasin että ohjaus vaatii tukevampaa rakennetta, joten sitä jouduin vahvistamaan. Ko. muutoksen jälkeen ajoin hiukan myös pihalla. Auto on hiukan herkkä kaatumaan johtuen siitä että painavat moottorit vievät painopisteen turhan ylös.Hiekkalaatikolla auto jäi kiinni melko loivaan ylämäkeen. Moottorientehoista se ei ollut kiinni, koska pyörät pyörivät ja kaivoivat kuoppaa...

Tein toisen koeajon nyt päivällä ja otin myös muutaman kuvan.

Tässä kuvassa näkyy Lego-auton lisäksi sen ulkona asuva serkku. :)


From kuorma-auto


Auto hiekalla.


From kuorma-auto


Ja nurmikolla.


From kuorma-auto


Ja tässä kuvassa näkyy sitten se edellämainittu kaatumisherkkyys.


From kuorma-autoAuto on moottoroitu kahdella Power Function XL-moottorilla (yksi molemmille akselille) ja ohjauksen hoitaa yksi Power function M-moottori.

Loput julkaistut kuvat löytyvät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti