keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Lego Cuusoo -projektin Mars Curiosity mönkijä

Luin joulukuussa että 1.1.2014 tulee myyntiin aiemmin Legon tuotantoon valitsema Cuusoo projekti Mars Science Laboraory Curiosity. Sehän oli pakkohankinta tälläiselle Lego/avaruusfanille. Olen seurannut Curiosityn vaiheita sen rakentamisesta tämänhetkiseen tieteelliseen tutkimukseen asti.

Lego-sarjan laatikko on tukeva pahvilaatikko joka on uudelleensuljettava, toisin kuin monet muut Legon pakkauslaatikot.  Ensimmäisessa kuvassa on laatikon etupuoli. Huomaa Cuusoo logo ja numero 5, eli tämä on 5. Legosarja joka on otettu tuotantoon Cuusoo -projektin kautta. Lego ilmoittaa osien lukumääräksi 295 kpl.


Laatikon takakannessa on myös kuvia oikeasta Curiosity mönkijästä sen rakennusvaiheessa.


Ohje on normaalista poiketen pikemminkin kirjanen kuin normaali niitattu vihko. Aluksi on kolmella kielellä lyhyt yhteenveto Nasan Mars lennoista. Sitten on luettelo Curiosityn mittalaitteista kuvien ja kolmikielisen tekstin kera.
Seuraavana on esimerkkikuva vihkon sisällöstä ennen varsinaisen rakennusohjeen alkua. Rakennusohjeen sekaan on upotettu pieniä tietoiskuja mm. ydinparistosta, ajoneuvon jousituksesta jne.


Mukavasti on Legoista saatu esikuvanmukainen mönkijä. Seuraavana sitten koottu malli.


Linkki Cuusoo projektiin http://lego.cuusoo.com/

Lisätietoa oikeasta Curiosity mönkijästä löytyy Nasan sivuilta osoitteesta http://mars.nasa.gov/msl/

Tämä taitaa olla yksi niistä kuvista jotka on painettu tuohon laatikon takakanteen:
http://mars.nasa.gov/msl/multimedia/images/?ImageID=3365


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti