tiistai 25. helmikuuta 2014

Imatran Lego tapahtuma 22.-23.2.2014

Viime viikonlopppuna oli Imatran kylpylällä Lego tapahtuma otsikolla "Leiki Legoilla". Tapahtumassa oli lauantaina yleisön rakennuskilpailu jossa osallistuja rakensivat unelmiensa taloja. Sunnuntaina ei ollut kisaa, mutta samalla tavalla oli mahdollisuus rakentaa omia Lego-teoksiaan rakennuspöydän ääressä. Legokauppa http://www.piipoo.com/ oli hommannut Lego rakennuskilpailuun ja vapaaseen rakentamiseen.

Tapahtumassa oli nähtävänä paljon erilaisia ja eri kokoisia Lego-teoksia ja kokoelmia. Ismo "Awis" Aavaharjun perheineen tekemät Jyväskylän jouluikkuna ja Imatrankoski -teokset olivat näytillä. Myös Stocmannin jouluikkunan teos oli näyttelyssä mukana vain teema vaihdettuna. Mukana oli myös varsin kattava Technic Lego-kokoelma, vain alle yhden käden sormin laskettava määrä julkaistuja sarjoja puuttuu kokoelmasta.

Lauantaina paikalla oli MTV3:n kuvaaja ja tapahtuma pääsi lauantain kymppiuutisten loppukevennykseen.


Lauantain rakennuskilpailuun osallistujia.


Esimerkki lauantain talorakennuskilpailun osallistujien töistä.  


 Jyväskylän jouluikkunateos.


Edellisestä yksityiskohta: Jääkiekkoilijat odottavat kärsimättömästi jäälle pääsyä.

Yksityiskohta Stockmannin jouluikkunan uudesta Avatar -teemasta.

Stockmanin jouluikkunan tukirakennetta, myös yksi Mindstorm EV3 ohjausyksikkö on näkyvissä. Kuvan vasemmassa laidassa näkyvässä aukossa jossa on sinistä, oli Mindstormilla ohjatut Ledit jotka vaihtelivat valaistusta. Oikealla näkyvään torniin oli rakennettu ledeistä ja Mindstrom ohjauksella loisteputken syttymistä emuloiva efekti.Susanna Aavaharjun ja Taina Lönnqvistin rakentama Friends -teemakaupunki sisälti tietysti
Heartlake Cityn sydämenmuotoisen järven.


 Vihanneskojussa on myynnissä mm. Ananasta, mansioita ja porkkanoita. Ja tietysti hunajaa ja hilloja.


 Jäätelökojun vieressä on pupu.


Kylässä oli polku metsän läpi.

  

Pääkadun varrella oli kukkivia puita.

 

Ismo Aavaharjun perheineen tekemän Imatrankoski -teoksen koskenuomaa. Aikaisempi postaukseni Imatrankoskesta viime syksyltä http://oikkonen.blogspot.fi/2013/08/vierailu-imatralla.html
Paikallinen Vuoksen Info -kirjakauppa on tehnyt yhteistyötä Ismon kanssa ja hänen teoksiaan on näytteillä ko. kirjakaupassa.
Omatalo -kilpailun kilpailutyö. Omatalon sivut http://www.omatalo.com/


 Ja toinen Omatalo -kilpailutyö.


 Tekniikkalego -kokoelman itseäni ehkä eniten kiinnostanut yksilö, malli Mars Spirit/Opportunity kulkijasta. Opportunityllä tuli tässä kuussa 10 vuotta täyteen Marsin tutkimusta. Toivottavasti laite kestaa vielä pitkään ja tekee hyvää tieteellista tutkimusta. Tomi Kaireniuksen Lego -levynkansia, lisää miehen teoksia hänen omilla kotisivuillaan http://koiramies.fi/classic-brick-albums/ Supersankari akatemian talo oli hieno ja sisälsi paljon yksityiskohtia.

  


 Vasemmalla Ismo Aavaharju haastateltavana MTV3:n kymppiuutisten loppukevennykseen.

Tapahtuma oli mukava sekä siinä mielessä että se toi Lego -harrastusta esille suurelle yleisölle että siinä mielessä että sai tavat toisia Lego -harrastajia.
 Tämä kävelijä syntyi sunnuntaina kahden Tekniikkalego -harrastajan voimin. Toinen on yksi Stockmannin näyteikkunan teoksen tekijöistä ja toinen lähes täydellisen Tekniikkalego -kokoelman omistaja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti